Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 18:29 - Марко Пицути - "Скритите манипулации" 10
Автор: petkodox Категория: Други   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В хода на събитията масонството винаги е полагало усилия за реализирането на проектите на финансовия елит и това е причината, поради която при първото по-сериозно историческо проучване зад всяко революционно начинание изникват имената на неговите членове. Събития, като Американската война за независимост, френската революция, Възраждането в Италия и Болшевишката революция са насочени и оганизирани от масонството. Докато архитектите на обществото вървят към изпълнението на своите проекти, сваляйки папи и монарси, католическата църква се превръща в техен твърд и непоколебим противник. Първите го­рещи разкрития върху същинските цели на масонството идват точно от ерудити от католическите среди. Откакто йезуитите започват да упражняват своето влияние върху папството, войната между Църквата и масонството постепенно става явна.
         
В края на 70-те години на миналия век банката на Ватикана се забърква в много скандали, от където на бял свят излизат доказателства за връзки с мафията, тайните служби, масонството и финансовия елит.
           
Позорният подземен съюз между двата ордена започва да се проявява в наши дни по очевиден начин - чрез упражнявания натиск от Ватикана върху вярващите, до момента, в който не приемат едно световно правителство като решение на всички проблеми на планетата. Дори Светият престол насърчава установяването на Новия Световен Ред, за който работят Тристранната комисия и другите глобалистки клубове.
          
Както за масоните, така и за илюминатите на Вайсхаупт християнството несправедливо променя оригиналния смисъл на името Луцифер (което буквално означава Носещ светлина) и на историята на неговия култ (различна от този на Сатаната). И за двата ордена християнската религия е колосална измама, която
прави човекът подвластен на суеверието, докато змията изкусителка от Битието на Библията символизи­ра гнозис - истинското познание (което гностиците представят точно със змия).
           
В този контекст Луцифер се преразглежда като божество, бог на мъдростта и свободата на човека и Великият Магистър от Стария и Приет Шотландски Ритуал Албърт Пайк заявява по този повод: Масонската религия трябва да се поддържа от нас, посветените от високите степени в чисто­тата на Доктрината на Луцифер. В действителност, независимо от истинското значение на Луцифер, световното правителство на илюминатите и на масоните се базира на антипод на ценности, като свобода, социална справедливост и обмен на знания.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petkodox
Категория: История
Прочетен: 235123
Постинги: 116
Коментари: 122
Гласове: 380
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930