Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 17:57 - Марко Пицути - "Скритите манипулации" 2
Автор: petkodox Категория: Други   
Прочетен: 305 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да се държат хората в невежество и посредственост. Целите и са да не позволи на населението да разбе­ре използваните техники и методи за постигането на психологически контрол: Качеството на образованието, което получават по-ниските социални класи, трябва да бъде възможно най-посредствено, така че да се създаде дистанция между невежеството на класите и създалото се празно пространство между тях да не може да бъде запълнено!
 
Насърчаване на обществеността в полза на посредствеността. Цели да упражни натиск на ниво средства за масово осведомяване, подходящ и да убедят обществеността, че е модерно да бъдеш глупав, циник, вулгарен и невеж. Това обикновено се постига, предлагайки като модели за подражание звезди от света на шоубизнеса или други с такива характеристики.
  
Да познаваш хората по-добре, отколкото те те самите се познават. Целта е  възползването от огромните научни постижения в изучаването на човешкото поведение. Дисциплини като неврологията и психологията позволяват на финансовата аристокрация едно напреднало познание за човешкото същество, било то от физическа или психологическа гледна точка. В резултат на това учените, в полза на властта, познават човешкия инди­вид много по-добре, отколкото той самият, и използват това знание в своя полза.
   
Стратегията на отлагането. Друг начин да се накарат хората да приемат някое не много популярно решение е то да бъде представено по-рано от датата, определена за прилагането му, правейки го да изглежда болезнено, но необходимо. От психологическа гледнаточка е много по-лесно да се приеме една бъдеща жертва, отколкото в момента, още повече когато ни карат да вярваме, че всичко ще бъде по-добре утре, и че може би тази наложителна жертва е възможно да бъде избегната. По този начин хората имат повече време да свикнат с идеята за промяна и да я приемат с примирение, когато
дойде времето.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petkodox
Категория: История
Прочетен: 232045
Постинги: 116
Коментари: 122
Гласове: 380
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031