Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 18:01 - Марко Пицути - "Скритите манипулации"3
Автор: petkodox Категория: Други   
Прочетен: 299 Коментари: 0 Гласове:
0



Големите продуцентски телевизионни програми из­ползват техниката на невролингвистично програмиране (НЛП), за да повлияят на моделите на поведение на зрителите. Една от основните цели на НЛП е да привикнат масите да не мислят и да приемат като сложен всеки един аргумент, изискващ минимум интелектуално усилие. В действителност информацията, ценностите и моделите, предавани от телевизионните екрани, създават виртуалната карта на реалността, с която се идентифицираме. Умът регистрира пасивно концепции, звуци и изображения, които, взети заедно, формират без наше знание напълно изкривено възприемане на света. С други думи, НЛП предизвиква масова хипноза, в която реалността е напълно заменен а от модела на телевизионната измислица.
     
Организацията на обединените нации е създадена под натиска на международната финансова клика като първата голяма международна ембрионална форма на бъдещото световно правителство. Неслучайно седалището на Обединените нации е построено в Ню Йорк върху терен, предоставен щедро от Рокфелер, или по-точно базирано в града-символ на Уолстрийт. Официално ООН е основана през 1945 г. като наднационална структура, която да съблюдава за мира и разбирателството между народите и да гарантира международната стабилност, но в действителност нейната основна цел винаги е била друга: да спомогне за постепенната концентрация на цялата власт в един единствен световен орган, управляван от банковия елит.
     
Благодарение на ООН, и глобалистите вече имат своя наднационална Световна здравна организация (OMS), световна армия (контингент на ООН), Световна банка (ВМ), Международен валутен фонд (FMI), Органи­зация на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО), Организация на обединените нации за прехрана и земеделие (FAO) и едно международно минис­терство за всяка друга нужда, готово да замени функциите на националните органи.
     
Дори и пазарната икономика не е свободна и прозрач­на, колкото изглежда, защото групите, начело на централните банки, притежават основния пакет от акции на мултинационалните компании (директно или чрез подставени лица), които навсякъде са заели доминираща позиция.
     
Целта на международния финансов елит не са единствено печалбите от военните поръчки на компаниите, а дългът, който конфликтът произвежда. За банкерите голямата добавена стойност от една война е в публичния дълг, който тя генерира, защото, докато го контролират, могат да наложат своята власт върху всичко останало. Това е истинската същност на банковата ин­дустрия, чийто обектив е да превърне всички държави и хора в роби на дълга.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petkodox
Категория: История
Прочетен: 232006
Постинги: 116
Коментари: 122
Гласове: 380
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031