Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 18:13 - Марко Пицути - "Скритите манипулации" 6
Автор: petkodox Категория: Други   
Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове:
0



 Въвеждането на еврото е намали­ло наполовина стойността на покупката на предишните национални валути и е понижило жизнения стандарт на населението. Приемането на еврото, освен това, служи като фаза на преход към единната световна валута и стъпка по стъпка, криза след криза ще видим средствата за масово осведомяване и институциите да поискат създаването на Световна централна банка като единственото възможно глобално решение на финансовия и икономически проблем, създаден от самия елит. Когато този обектив бъде достигнат, новите технологии ще гарантират на банкерите такава власт върху нациите и отделните индивиди, че тази на древните императори просто бледнее.
         
Те могат да финансират всякакъв вид дейност - корупция, медии, филмова индустрия, политически партии, тайни общества, клубове, школи на мисълта, глобалистки институции, черни сметки на тайните служби, международни корпорации, като излеят реки от пари чрез канали, неподлежащи на обществен контрол (офшорни фирми и секретни сметки в страни, като Кайманови острови, Панама, Сейшелски острови). Нищо не може да убегне от техния контрол и не би могло да съществува по-добро определение от велики сили, да се назоват архитектите на глобализацията.
         
В този контекст училищата са се превърнали в центрове за пропаганда на финансовата каста, тъй като несъзнателно разпространяват само удобните истори­чески интерпретации и научно-икономически теории. Политиците, които трябва да представляват народа, отвличат вниманието на масите с несъществуващи проблеми или такива, които никога няма да разкрият ис­тинската причина за нашите нещастия.
         
При сегашните демокрации социалната система има пирамидална структура и е достатъчно да се елиминира някой от най-видните дисиденти, подкупвайки или подтиквайки към мълчание, за да бъде спрян всеки нежелан процес на промяна. Поради тази причина представителната демокрация е провалена в исторически аспект, ако от пепелта и не се възроди една нова система, изградена от правила и основана на неразривна връзка между пряката демокрация (за България трябва да е саракт) и паричния суверенитет. В противен случай сме обречени да видим триумфа на Новия Световен Ред.
           Япония има публичен дълг към БВП от 240% (два пъти повече от този на Италия) и въпреки това, нейните ценни книжа, обезпечаващи дълга, са толкова сигурни, че се считат за сигурно убежище. Причината за тази обезпокояваща разлика в разглеждането на финансовата стабилност между двете страни е, че Япония притежава свой паричен суверенитет, имайки възможността да отпечатва парите си. С други думи, Япония не е принудена да търпи огромното международно лихварство.
        
Незаконно упражняваният контрол от финансовия елит върху Централната банка е узурпиране на най-важните и деликатни функции на една суверенна държава: • Правомощия за издаване на банкноти (създаване на пари от нищо), които държавата може да придобие назаем само чрез издаване на облигации като гаранция и заплащайки лихви.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petkodox
Категория: История
Прочетен: 234503
Постинги: 116
Коментари: 122
Гласове: 380
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930