Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2016 00:17 - Малко интересни цитати
Автор: petkodox Категория: Други   
Прочетен: 522 Коментари: 0 Гласове:
1



 "Когато една държава е зависима за парите си от банкерите, същите управляват нещата, а не държавните лидери, тъй като ръката, която дава, стои отгоре на тази, която взима, финансистите не притежават нито
патриотизъм, нито чест"
Наполеон Бонапарт
                                                            ***

"В новия европейски социален ред няма повече място за суверенни държави, най-малко държава, която да намери своите демократични корени. В този смисъл криза­та на държавните дългове, която никога не е настъпвала в историята, преследва само една цел - да се приватизи­ра държавата, принудена да вземе пари на заем от част­ни банки, както обикновените граждани. Договорът от Маастрихт и Пактът за стабилност и растеж (който задължава спазване на параметрите на дефицит от 3% и държавен дълг от 60% от БВ П - бел. авт.) представля­ват кулминацията на тази стратегия, където държавите са изпразнени и подчинени на частните пазари."
— Ален Парге, професор по икономика
                                                         ***
   

"Корупцията на правителствата винаги е съществу­ вала. Колкото повече се налагат ограничения, толкова повече нараства корупцията, защото крайният резул­ тат от дейността на Международния валутен фонд и Европейския съюз е тази да прехвърли всички функции на държавата на частни монополи или картели."
— Ален Парге, професор по икономика
                                                         ***
  
"Сеньоражьт е разликата между реалната стойност и номиналната стойност на валутата. Днес Европейската централна банка отпечатва банкнота от 100 евро на стойност от 3 цента и я продава на търговските банки за 100 евро плк>с 1% лихва в замяна на ценни книжа като гаранция. Банките препродават банкнотата на държа­ вата с по-висок процент в замяна на съкровищни бонове, които са дългови ценни книжа. Държавата плаща тези лихви, като прехвърля данъчната тежест върху гражда­ ните. Така че всичките пари в обращение са обременени с лихви, възприети от банките, и данъци, които тежат върху нашите плещи. И така, от момента, в който се раждаме, сме затънали в дългове. Системата в действи­ телност съответства на „фабрика на дълга“. Кой е отговорен? Противно на това, което сме склонни да мислим, Европейската централна банка е институция, която изпълнява публична дейност, но е частна собственост, притежавана от частни банки, вклЪчително и такива на
европейски страни, които не се придържат към еврото. Структурата йе на акционерно дружество и се радва на абсолЬтна политическа автономност, въпреки че оказва сериозно влияние на политиката."
— Магди Кристиано Алам , II Giornale, 23 юли 2012 г.
                                                        ***
"Властта на парите ограбва народите в мирни вре­мена и заговорничи срещу тях в трудни години. По-деспотична е от монархията, по-нагла от автокрацията, по-егоистична от бюрокрацията. Виждам приближаваща се криза в близко бъдеще, което ме изнервя и ме кара да треперя за сигурността на моята страна. Корпорациите са се възкачили на трона. Ще последва епоха на корупция и паричната власт ще се бори да продължи царството си, работейки върху предразсъдъците на на­рода, докато благата не попаднат в ръцете на малка група хора и Републиката бъде унищожена."
— Ейбрахам Линкълн, 16-и президент на САЩ (убит от масона Джон Уилкс Бут по пръчка на банкерите Ротшилд)
                                                       ***
"Абсурдно е да се каже, че нашата страна може да издава 30 млн. в облигации, а не 30 млн. във валута. И двете са обещание за плащане; но едното угоява лихваря, а другото помага на обществото."
— Томас Алба Едисон
                                                      

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petkodox
Категория: История
Прочетен: 234793
Постинги: 116
Коментари: 122
Гласове: 380
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930