Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2016 19:42 - Мнимото ахейско нашествие - Автор: Иджик
Автор: petkodox Категория: История   
Прочетен: 1093 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



01.   Според официалната историческа наука първите гърци са ахейците. Пак според тази „наука”, базираща се на напълно непотвърдени измислици, те са нахлули в Пелопонес около ХХ – ХХІІ век пр. Хр., завладели го и създали там свои държави е „еднородно ахейско население”, частично прогонвайки, частично смесвайки се с местното „предгръцко” население. 
02.   Култът към олимпийските богове бил също така донесен от тях, въпреки че тези богове са съществували в Пеласгия (Пелопонес) много преди тях. Това ни разкрива самата древна пеласгийска (пелгарска) митология, напълно необосновано и погрешно наречена „древногръцка”.
03.   Около ХV век пр. Хр. ахейците били придобили такава мощ, че станали хегемон на цяла Елада (макар че самото име Елада се появява чак след Х век пр. Хр., след времето на Омир). Заедно с това успели да покорят могъщата дотогава Критска държава, разрушена от природни катаклизми, чийто огромен флот господствал дотогава над цялото Средиземноморие.
04.   Официалната история твърди, че „протогръцките племена” са се придвижили от северна Европа към Балканския полуостров към края на ІІІ хил. пр. Хр. Прекосявайки земите на множество племена, „гърците” са се настанили в най-южните части на Балканите, наричайки ги Елада. Ахейците били са се задържали за кратко в Тесалия, след което нахлули и завладели Пелопонес. 
05.   Тези т.нар. „гръцки” племена били „по природа интелигентни, умни и любознателни”. При всеки досег с населението в различните земи, през които преминавали, те обогатявали своята култура и познания. Така че по време на заселването си в Елада вече били на толкова високо ниво, че създали „най-великата цивилизация” в историята. 
06.   Но нито планините от хартия, нито реките от мастило, с които са  изписани тези грандиозни глупости, не могат да скрият действителната истина, че такива „протогръцки” племена не е имало в Европа. Такива племена съществуват само в болните мозъци и развинтените фантазии на подлежащи на психиатрично лечение безумци.
07.   И тъй като ахейците действително са съществували, ще се опитаме да разберем кои са те, разгръщайки страниците на малкото запазили се до днес антични текстове. Съществува древна легенда, според която Хелен (Елин), синът на Девкалион и Пира и внук на титана Прометей, имал трима сина: Еол, Дор и Ксут, бащата на Ахей и Йон. Това са родоначалниците на четирите „гръцки” клона: еолийци, дорийци, ахейци и йонийци. От Хелен племето получава името елини. А по името на елините страната получава името Елада. Но това става едва след дорийското нашествие в края на ХІ век пр. Хр., векове след като в Пелопонес се появяват имената ахейци и йонийци. 
08.   Къде е родината на елините? В своя многотомен труд „География” (Книга І, Глава 02.20), Страбон (І век пр. Хр.), разкривайки солидните географски познания на Омир, пише: „Или Омир не знае, че Тракия не продължава на запад след планините на Пеония и Тесалия? Напротив, той знае точно местата в земите на траките и ги изрежда както по крайбрежието, така и във вътрешността, магнезийци и малиеи, и елините по-нататък чак до теспротите, а също така и съседните на пеоните долопи и селаните около Додона чак до Ахелой, но не споменава за траки по-надалече.”
09.   Тук нещо като че ли не е наред. Ахейците са елини, елините са тесалийци, а тесалийците са траки! Така е според Омир, подкрепен и от Страбон! Тогава? Какви гърци са ахейците?! Още повече и първи! Ето я първата огромна лъжа, първата грандиозна измама, откъсваща един народ от корените му и представяща го за нещо абсолютно несъществуващо – „древните гърци”. 
10.   Как така ползващият се с изключителен авторитет сред научните среди античен автор, по името на чиято книга днес се нарича цяла научна дисциплина, нарича елините „траки”? Та нали това са прехвалените „древни гърци”! Нали тези т.нар. „древни гърци” са дали едва ли не началото на цялата световна цивилизация! Нали за тяхно дело обявяват всичко древно, открито по нашите земи! Или не. Или всичко е лъжа и грозна измама.        
11.   Нека дадем думата на един от най-изтъкнатите писатели и историци на древността – Павзаний. Живял е през ІІ век сл. Хр. в Лидия, област в Анатолия. Автор е на десеттомният труд „Описание на Елада”. Какво пише Павзаний за синовете на Хелен: „...след смъртта на Хелен другите му синове прогонват Ксут от Тесалия, обвинявайки го, че е заграбил за себе си бащиното им наследство. Той избягал в Атина и бил удостоен да се ожени за дъщерята на Ерехтей, която му родила синовете Ахей и Йон.” (Книга VІІ. Глава 01.02).
12.   Прогоненият от братята си Ксут вероятно е напуснал Тесалия само с неколцина свои приближени, придружили го в изгнанието. Тъй като е бил принц по ранг, установявайки се в Атина, той е приет добре и царят на Атина му дава за жена своята дъщеря Креуза. Техните синовете им Ахей и Йон принадлежат по майчина линия към атинския царски род. А атиняните са автохонен народ, принадлежащ към древното местно население на Пеласгия.
13.   След смъртта на цар Ерехтей, пише Павзаний, Ксут станал съдник на синовете му кой от тях да наследи трона. Отсъждайки в полза на най-големия, той отново бил прокуден, този път от братята на новия цар. Преселил се в Егиалея, южното крайбрежие на Коринтския залив, където след време починал. Тогава Ахей се завърнал в Тесалия, водейки със себе си застъпници от Атина и Агиалея, където получил полагащото му се наследство.
14.   След заминаването на Ахей, Йон повел войска срещу Егиалея, за да завоюва страната. Цар Селинунт, виждайки силната войска, отправил предложение Йон да стане наследник на трона, като се ожени за дъщеря му, принцеса Хелике, което предложение той приел.
15.   След смъртта на царя Йон основал град, който нарекъл Хелике в чест на своята съпруга. След време егиалеите, в чест на новия си цар, приели името йонийци. Известно време след това елевзинците тръгнали на война срещу Атина за завладяванито на Егиалея. Атиняните избрали за свой военен вожд Йон. В тази война той загинал, но неговите потомци установили властта си и над Атина, като и атиняните, наред с егиалеите, се нарекли йонийци. (Книга VІІ. Глава 01.03 - 05).  
16.   По времето на тяхното управление от Тесалия дошли братовчедите им Архандър и Архител, синовете на Ахей. Павзаний никъде не споменава за поход на ахейци, за война и битки. Напротив, разказът му се развива съвсем спокойно и миролюбиво: „Архандър и Архител, синове на Ахей, дошли в Аргос от Фтиотида (района на град Фтия в Тесалия, между реките Пеней и Асоп) и станали зетьове на Данай, като Архител взел за жена Аутомате, а Архандър се оженил за Ская.” (Павзаний, Книга VІІ, Глава 01.06).
17.   Историята на Данай е известна. Бягайки от Египет, той дебаркира с флота си на Пелопонеския бряг. Не е установено е точно кога е пристигнал. Някои историци фиксират годината 1511г. пр. Хр. Други са на мнение, че е 1466г. пр. Хр. Едва след пристигането на Данай пристигат и синовете на Ахей, ставайки негови зетьове. И още по-късно жителите на района се нарекли ахейци. 
18.   Защо съвременните „историци” разтягат локума на едно мнимо преселение назад във времето с пет, дори с цели седем века? Защо и Критската цивилизация, възникнала много векове преди това изфабрикувано в канцелариите „древногръцко” недоносче, е най-нагло и без никакво основание наричана „древногръцка”? Ето и друг аспект на добре организираната и щедро финансирана грандиозна измама и фалшификация, наречена „древна Гърция”. Да се припише на едно измислено племе великата цивилизация на древните балкански народи. 
19.   За това, как са се появили на бял свят истинските, действително съществували ахейци, а не измислените от съвременните фантасти в стил фентъзи виртуални преселенци, отново ще се обърнем към Павзаний: „След като синовете на Ахей придобили мощ в Аргос и Лакедемон, се наложило местните хора да се наричат ахейци. Това било тяхното общо име, докато аргосците отделно се наричали данайци...” (Книга VІІ, Глава 01. 07).
20.   Така Павзаний с своето обширно и подробно „Описание на Елада” разкрива истината за появата на ахейците в полуостров Пелопонес. Не масирано нашествие и преселение на несъществуващо в историческата реалност племе, а действително съществуващо автохонно население, приело да се нарича по името на своите управници. Народът, населяващ от древни времена своята си земя, приема да се назовава по името на своите владетели, по древна традиция на герои и могъщи бойци да се назовават градове, местности и племена. 
21.   Истинската история на възникването на ахейския народ, написана преди около две хилядолетия разбива голословните твърдения на цялата многолюдна и многолика пасмина от лъжци и измамници, повтарящи неспирно като в хипнотичен транс: „гърци, гърци, гърци...” Веруюто на тези заблудени овци и мошеници – елинококи е същото като на известен сърбоман от Скопие: „Немам доказ, али твърдим”. Т.е. историческите доказателства за тези самовлюбени псевдоисторици нямат никакво значение, важно е те какво ще измислят и кажат. И хората трябва да им вярват безпрекословно. Но хората не са безумци като тях самите и могат да различават истината от лъжата.


 http://vardarsko.org/index.php?option=com_content&view=article&id=391:2012-10-26-12-44-49&catid=31:general&Itemid=34



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. shtaparov - Браво- много хубаво и точно напи...
13.05.2016 15:54
Браво- много хубаво и точно написано,поздравления!
цитирай
2. panazea - Фалшификацията е на лице .
27.09.2016 17:27
Като започнем с Боговете , които не са гръцки и свършим с астрономите и философите .
Зенон- в Италия съществува име Цено , в България има Цено и Цена . Какъв е този Зенон тогава? Сигурно сме му наследници . Ха ха . Защото моят прадядо се казвал Цено Ценов . И синът му Цено и внукът му Цено .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petkodox
Категория: История
Прочетен: 234554
Постинги: 116
Коментари: 122
Гласове: 380
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930